„If you fall, I will catch you, I’ll be waiting
Time after time”. Rob Hyman/ Cyndi Lauper
Wśród chłodu płatków magnolii…

Farsz z migdałami: 3 żółtka + podsmażone na maśle: 1 mała cebulka, 3 łyżki płatków migdałowych, 1 ząbek czosnku. Sól, pieprz do smaku. Z masy uformuj kulki (jeśli masa jest zbyt sucha, dodaj odrobinę oleju) i włóż do białek w miejsce żółtek. Posyp posiekanym szczypiorkiem, skrop olejem. Hildegardowe dodatki – opcjonalnie: szczypta galgantu i bertramu.
Farsz z awokado i kiełbasą chorizo: 3 żółtka + 1/2 awokado+ 4 pokrojone plastry kiełbasy chorizo+1/4 papryczki chilli + sok z ćwiartki limonki + 1 łyżka majonezu. Wymieszaj składniki i przełóż masę do białek w miejsce żółtek.
Farsz z serem mascarpone i pastą ajwar: 3 żółtka +1 pełna łyżeczka łagodnej pasty ajwar + 1/4 papryczki chilli + 1 łyżka sera mascarpone, sól, biały pieprz do smaku. Opcjonalnie: 1 łyżeczka pokrojonej natki pietruszki. Wymieszaj składniki i przełóż masę do białek w miejsce żółtek.
